En pahallı 8 cep telefonu

Cep telefonlarının fiyatını tahmin edeceğiniz gibi teknik donanımları belirler.
En pahallı 8 cep telefonu
Her şey radyo sinyallerinin çift yönlü olarak transfer edilebilir olmasıyla başladı. Bugüne gelindiğindeyse cep telefonları artık hayatımızın önemli birer parçası, daha sı vazgeçilmezi olmuş durumda. Pil Ömrü, Megapiksel Savaşları, 3G derken artık göz önünde tutulan en önemli kriter mobil işletim sistemleri ve donanım.




Ancak yazımızda yer alan telefonların sınırları biraz farklı bir çizgide. Onlar için önemli olan, teknik donanım ya da yazılımlar değil, üzerlerinde taşıdıkları değerli taşlar yahut dış kasa kaplamaları. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, Milyon doları bulan değerleri ile bir hayli ilginç olan bu telefonları bir yazsında derledi. İşte bu yazıda ilgi çeken bazı telefonlar.

Bang & Olufsen (Samsung) Serene

Ürettiği ileri teknoloji ürünü ses sistemleri ile tanınan Danimarkalı bir firma olan Bang & Olufsen'in (Audi, Aston Martin, Bentley gibi markaların araçlarında kullanılan ses sistemlerini dizayn edip üretir aynı zamanda) Güney Koreli üretici Samsung ile işbirliğine giderek ürettiği bir cep telefonu Serene. Tüm açılış ve kapanış işlemlerinin özel bir motor vasıtası ile sağlandığı telefonda, sim kart ve batarya yuvası, vidalar ile sabitlenmiş halde. 1.250 Dolar fiyat biçilen telefon, özellikle Avrupa'da epey ilgi görmüş cihazlardan.

Mobiado Professional EM (wood)

İç donanımı Nokia tarafından üretilen Mobiado Professional EM, aynı zamanda Nokia'nın S40 kullanıcı arayüzünü kullanan bir cihaz. 1.3 Megapiksel kamera, müzik çalar, FM Radyo gibi özellikleri bulunan telefon, tümüyle titanyumdan yapılmış tuş takımı ile dikkat çekiyor. Sadece 200 adet üretilen Mobiado Professional EM'in fiyatı ise 1.900 Dolar.

Gold Edition Nokia 8800 Phone

Nokia'nın kasa tasarımları ile fark yaratan ve ülkemizde de epey ilgi gören telefonlarından olan 8800'ın altın kaplama versiyonu da en pahalılar listesinde. Dış kasası 24 ayar altın kaplama olan cihazın aksesuarlarında da kısmen kaplamalar görebilmek mümkün. SVGA kamera, fm radyo, mp3 çalar gibi özelliklere sahip olan telefon, 180 dakika konuşma süresi sağlayabiliyor. Altın kaplama 8800'ın fiyatı 2.700 Dolar.

Related Posts with Thumbnails