
MISIRLI PİLAV VE SOSLU KALÇA ŞİŞ
Günümüzde Türk Mutfağı, yeni yeni lezzetler ile insanların ağzında bambaşka bir tad bırakıyor. Yurtdışından gelen turistler, Türk yemekleri yediklerinde sürekli olarak bu yemekleri yeme ihtiyacı hissederler ve Türk mutfağı vazgeçilmez bir bağımlılık halini alır. Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisine bugün ki yazımızda yer vermek istiyoruz. Bu yemeğin adı Mısırlı Pilav ve Soslu Kalça Şiş lezzetidir. Tarif, tamamen Derya Sezgin’e aittir.
Yemek, tamamen kişisel zevklerin ortaya çıkardığı bir yemektir. Son dönemlerin en çok sevilen bloglarından birisi olan DERYAYLA isimli blogun sahibi Derya Sezgin‘e aittir.
KULANILACAK MALZEMELER
1-) 1 Çay Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı
2-) Bir tutam kekik
3-) Bir tutam tuz
4-) Bir tutam köri
5-) 5 Diş Sarmısak
6-) 10 Adet Tavuk Kalça Şiş
7-) Bir Tutam Kırmızı Biber
YEMEĞİN YAPILIŞ AŞAMALARI
Yemeğin ilk aşaması olarak tavuklarımızı iyice yıkayarak arındırıyor ve süzgeçten geçiriyoruz. Derin bir kaba tavuklarımızı ilave ederek sarmısak, ayçiçek yağı ve tüm istenilen baharatlar ile harmanlıyoruz. Bu karışımın üzerine strech film çekerek hava almaması ve besin değerini yitirmemesi için yaklaşık olarak 1 saat buzdolabında beklemeye alıyoruz.
Geniş pir tencereye bekletilen tavukları ilave ederek kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
SOSLU KALÇA ŞİŞ PÜF NOKTASI
Kalça şiş tarifinde pişirme safhasında kesinlikle yağ veya su eklemesi yapmıyoruz.
MISIRLI PİLAV TARİFİ MALZEMELERİ
1-) 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
2-) 1 Su Bardağı Konserve Mısır
3-) 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
4-) 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
5-) 1 Adet Tavuk Bulyon
6-) 1 Çay Kaşığı Tuz
7-) 3 Su Bardağı Sıcak Su
MISIRLI PİLAV YAPILIŞ AŞAMALARI
Tarifimize başlarken ilk olarak pirinçleri yoğun bir şekilde sudan geçirerek sıcak suda yarım saat beklemeye alıyoruz. Beklemenin arından pirinçleri süzgeçten geçirerek iyice yıkayarak süzüyoruz. Geniş bir tencere içerisine ayçiçek yağı ve tereyağı alarak eritiyoruz. Eritme işleminin ardından pirinçleri tencereye ilave ediyor ve üzerine 2 damla limon suyu sıkarak iyice kavuruyoruz. Tavul bulyon, 3 bardaklık bir sıcak su içerisinde eritilerek erime işleminin ardından pilav tenceresine ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bir süre pişirmeye bırakılır.
Suyunu çekmeye başladıktan sonra 1 su bardağı mısır ilave edilerek karıştırılır ve demlenmeye bırakılır.
MISIRLI PİLAV PÜF NOKTASI
Limon suyu, pilavın parlak ve tane tane olmasını sağlamaktadır.

0 yorum:
Yorum Gönder